Even voorstellen: Pattrick Bell

Hij is een horecaman in hart en nieren, toch verliet Pattrick Bell de horeca na zoveel jaar om te werken met het zwarte goud. En dat doet hij bij Hesselink Koffie alweer 14,5 jaar met veel plezier. De locatie in Amsterdam is zijn ‘thuisbasis’. Vanuit daar regelt hij het logistieke- en inkoopproces voor regio West.

Horeca

Al sinds zijn twaalfde was hij betrokken bij de horeca. Hij heeft dan ook alle facetten van het vak van dichtbij meegemaakt. “Ik ben begonnen op de horecavakschool. In die tijd mocht ik naast mijn opleiding in de weekenden en in de zomer werken in de tenniskantine van mijn oom. Na het afronden van mijn studie ging ik daar uiteindelijk nog meer dagen werken. Zo ben ik eigenlijk de horeca ingerold en heb ik heel veel verschillende functies vervuld. Ik heb gewerkt als kok, kelner, manager, maar ik ben ook horecaeigenaar geweest. Toch kwam ik uiteindelijk op een punt dat ik de horeca beu was. Een vriend wees mij toen op een vacature bij een koffieleverancier. Toen zij werden overgenomen, ben ik bij Hesselink Koffie terecht gekomen. En dat bevalt me nog altijd heel goed.”

Koffiebranche

Ondanks dat de ‘koffiebranche’ nieuw voor hem was, was hij wel altijd al bezig met koffie. “Ik kom natuurlijk uit de horeca en daar is koffie onderdeel van het dagelijkse leven. Daarnaast schonk ik bij mijn oom in het bedrijf op een gemiddelde zaterdag zo’n 600 tot 800 koppen koffie. We vergaten destijds nog weleens om de koffiekan onder het apparaat te zetten. Dan kwam je twee minuten later terug en troffen we een zwembad van koffie aan. Dat zijn toch wel mijn leukste koffieherinneringen”, vertelt hij lachend. “Inmiddels ben ik dus naast een échte horecaman ook een echte ‘koffieman’.”

Koffiedrinker

Dat blijkt wel uit het aantal koppen koffie die hij per dag drinkt. “Dat zijn er zeker wel vijftien tot twintig. Als ik er ’s morgens rond de vijf drink dan loop ik de rest van de dag wel redelijk op schema”, grinnikt hij terwijl hij een slok neemt. “Ik begin met zwart en eindig met een espresso. Ik drink mijn koffie overigens alleen zwart als het goede koffie is, anders komt er melk en suiker aan te pas. Je kunt wel zeggen dat ik een ‘hele dag door koffiedrinker’ ben.”

Ook Hesselink Koffie schenken in uw organisatie?

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van onze koffiebonen voor de horeca? Wij bieden professionals de mogelijkheid om één kilo koffie uit onze eigen koffiebranderij gratis uit te proberen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten en verder gaan